Gemeente Woerden zeer succesvol met lokale cadeaukaart

Duurzaam Woerden, Wijkplatform Molenvliet, Bewonersvereniging Schilderskwartier Woerden, de Energiegroep Woerden en de gemeente Woerden hebben in samenwerking met Groupcard een prachtig lokaal initiatief van de grond gekregen: de Duurzaam Woerden Cadeaukaart. Alle huishoudens in de gemeente Woerden hebben een cadeaukaart op de mat gekregen om te helpen bij het uitvoeren van energiebesparende maatregelen in huis (RRE). De gemeente Woerden biedt op deze manier de subsidie voor energiebesparende maatregelen letterlijk bij alle huishoudens persoonlijk aan.

Lancering-Cadeaukaart-Duurzaam-Woerden

Totaalplaatje en ontzorgen

Directeur van Groupcard, John Keunen: “Vanaf dat het traject begon, heb ik Stichting Duurzaam Woerden en de Gemeente Woerden zoveel mogelijk geprobeerd te ontlasten van alles dat bij zo’n project komt kijken. Zo nemen wij communicatie, techniek, klantenservice en de financiële afwikkeling op ons. Vaak worden subsidies in andere vormen naar de consument gebracht waardoor er administratief veel afgehandeld dient te worden. Denk aan het zelf voorschieten, declareren en terugstorten. Doordat wij het totale plaatje aanbieden, helpen wij partijen in tijden dat er al zoveel andere zaken geregeld moeten worden.”

De werking van de cadeaukaart is duurzaam, lokaal en simpel tegelijk

Alle inwoners van de gemeente Woerden hebben de Duurzaam Woerden Cadeaukaart via de post ontvangen. Met de verkregen unieke code was de cadeaukaart heel makkelijk online te activeren en direct te gebruiken. Het bedrag op de cadeaukaart is door inwoners van Woerden lokaal te besteden bij de aangesloten ondernemers en bestemd voor het kopen van energiebesparende producten voor in eigen huis.

Jouw huis slimmer

Met de Duurzaam Woerden cadeaukaart reikt gemeente Woerden op een lokale, sympathieke en effectieve manier de subsidie aan bij huiseigenaren. Huiseigenaren hoeven niet meer zelf de subsidie aan te vragen of gedane investeringen te declareren. Door het activeren van deze lokale cadeaukaart komt de subsidie automatisch beschikbaar voor huiseigenaren. Meer details over de Duurzaam Woerden Cadeaukaart is te lezen op www.jouwhuisslimmer.nl of www.duurzaamwoerden.nl.

Succesvolle actie

Na een week kunnen we concluderen dat deze lokale cadeaukaart in Woerden zeer succesvol is. Het is een boven verwachting goede oplossing voor gemeente, lokale ondernemers en inwoners van Woerden. Binnen een week waren de mogelijke kaarten voor dit jaar geactiveerd door huishoudens om de subsidie te verzilveren bij de aangesloten lokale ondernemers voor energiebesparende maatregelen in eigen huis. Lokale ondernemers hebben in de eerste week na het verspreiden van de cadeaukaart al een extra omzet in de verkoop van energiebesparende producten gezien.

 

Bent u ook nieuwsgierig naar ontlastende manieren om subsidies en voorzieningen in de lokale economie te houden? Neem contact op met John Keunen via [email protected] of via 06 538 70 198.

 

Foto bron: Gemeente Woerden