Katwijkpas, de pas voor Haringrock met meerdere voorzieningen

Om een meer levendige, sociale en loyale omgeving voor zowel de inwoners als lokale ondernemers te creëren, heeft de gemeente Katwijk sinds kort de Katwijkpas gelanceerd. Het is een initiatief van Stichting Haringrock en Groupcard. Samen willen zij met de kortingspas bijdragen aan de cultuursector en de evenementenbranche in het vissersdorp, maar ook direct voordeel bieden voor inwoners en lokale ondernemers.

katwijkpas-lokaal-besteden-2048x1094

Een lokale Festivalpas zorgt voor meer lokale verbondenheid en een steuntje in de rug voor winkeliers, de evenementenbranche en inwoners. Zowel ondernemers en culturele organisaties als verenigingen van Katwijk profiteren mee. Zij zijn daarom heel enthousiast over deze multifunctionele pas.

Welke mogelijkheden biedt de Festivalpas?

De Katwijkpas biedt meerdere voorzieningen en mogelijkheden voor ondernemers, winkeliers, inwoners en verenigingen. Zo krijgen Katwijkers met de pas prachtige kortingen als ze lokaal besteden bij een deelnemende ondernemer zoals een winkel, horeca-instelling, vereniging of evenement van Katwijk. John Keunen, oprichter van Groupcard, vertelt hierover: ‘’De Katwijkpas moet het lokaal besteden stimuleren, vergroten, beschermen, sturen… Lokaal kopen gaan we gewoon leuker maken! De Katwijkpas is de verbindende factor tussen de inwoners en bezoekers van Katwijk, de lokale ondernemers, de gemeente, de verenigingen en de evenementen.’’

 

Als inwoner steun je dus de lokale ondernemer door gebruik te maken van de Katwijkpas. De ondernemer kan zo op zijn beurt weer iets extra’s doen voor de lokale community zoals het sponsoren van lokale verenigingen.

Naast het profiteren van flinke kortingen, kan je ook jouw toegang tot Haringrock claimen. Als pashouder krijg je hiermee als eerste toegang tot het evenement van Katwijk. Bovendien steun je het festival financieel met het kopen van de lokale cadeaukaart, omdat de volledige opbrengst naar het Katwijk festival gaat. Ton Frissen, initiatiefnemer van Haringrock, is erg blij met deze financiële steun en vertelt: “Het valt ons zwaar, we kregen geen steun van de overheid. Als gratis Katwijk-festival wordt het dit jaar extra moeilijk met veel financiële risico’s.’’ De Festivalpas draagt een steentje bij aan het voortbestaan van Haringrock, het oudste kustfestival van Nederland.

katwijk-sociale-beleving

Nog meer voordelen van de Katwijkpas

De Katwijkpas biedt vele voordelen voor lokale inwoners en ondernemers. Zo kunnen inwoners en/of ondernemers profiteren/gemak ervaren van:

 

 • Het hele jaar sparen voor flinke korting bij alle deelnemende ondernemers;
 • Gegarandeerd naar Haringrock op 1 of 2 dagen;
 • Het steunen van het Katwijk-festival;
 • Meerdere tickets voor evenementen op één pas;
 • Bezoekersregistratie op het festival of elk ander event;
 • Betalen met digitale muntjes op de Katwijkpas (op het festival);
 • Een meer loyale, sociale en levendige omgeving met meer lokale verbinding;
 • Meer klantloyaliteit en omzet wordt behouden;
 • Lokaal besteden wordt leuker en interessanter;
 • De stad of het dorp wordt nog aantrekkelijker.

 

Ton Frissen, initiatiefnemer Haringrock, zegt: “Nu het weer kan, willen wij iets goeds blijven doen voor de Katwijkers, onze bezoekers, het toerisme en de economie in ons dorp. De pas zal bijdragen aan cultuur en ondernemers in onze gemeenschap. Tevens heeft deze pas voor onder andere ons evenement diverse mogelijkheden om door te groeien en boeiend te blijven uitpakken in de toekomst.” De loyaliteitskaart biedt naast toegang tot het Katwijk-festival voor inwoners hulp aan Haringrock om (extra) kosten, de weggevallen sponsorbijdragen en nieuwe wet- en regelgeving met betrekking tot de registratie van bezoekers op te vangen. Bezoekers van het festival moeten daarom dit jaar in het bezit zijn van de Katwijkpas.

Het Katwijk-festival gaat door, mede dankzij de Festivalpas en hierdoor kan er een podium geboden worden aan de Katwijkse cultuur, bands en muzikanten.

Extra’s voor ondernemers met de Businesspas

Verder biedt de gemeente Katwijk naast de Katwijkpas de Businesspas voor lokale bedrijven. De coronamaatregelen hebben een enorme impact gehad op zowel inwoners, ondernemers en winkeliers als de evenementenbranche. Haringrock heeft deze harde klappen ook ervaren en ontvangt bovendien zelfs geen vorm van vergoeding of garantie vanuit de overheid. Het festival is immers gratis. De Businesspas is hiervoor de juiste oplossing en biedt de volgende extra’s:

 

 • Sponsor van Haringrock;
 • VIP-toegang tot het evenement van Katwijk (op vrijdag en zaterdag);
 • Gratis consumpties en hapjes op het VIP-deck;
 • Jouw logo gepromoot op LED-schermen, zowel op het terrein als op de boulevard;
 • Een jaar lang voordeel bij lokale winkels en andere ondernemers;
 • Meerdere netwerkavonden per jaar: Haringrock verbindt cultuur en ondernemers;
 • Gratis toegang tot het toilet tijdens het evenement van Katwijk;
 • Bonus: Katwijkpas met 25 euro tegoed.
businesspas-haringrock-katwijk-1536x1023

Wil jij als citymarketeer, winkeliersvereniging of gemeente ook de inwoners, lokale ondernemers, verenigingen, evenementen en festivals binnen jouw gemeente steunen en jouw stad promoten of wil je hier meer over weten? Neem dan contact met ons op of lees hier meer over de Festivalpas!