Nationaal Isolatieprogramma

2,5 miljoen woningen isoleren tot en met 2030: een grote uitdaging, maar wel een belangrijke. Want zo kunnen we de CO2-uitstoot verlagen, minder afhankelijk worden van aardgas en energiearmoede verminderen. Vanuit het Nationaal Isolatieprogramma (NIP) kun je inwoners van jouw gemeente activeren om zelf te isoleren.

Het tempo van isoleren moet namelijk omhoog. Doe-het-zelvers spelen een belangrijke rol bij het behalen van de doelen van het Nationaal Isolatieprogramma. Zij kunnen eenvoudige isolatieklussen zelf uitvoeren, zodat isolatiebedrijven meer tijd overhouden voor complexere projecten. En het goede nieuws is: de bereidheid om zelf te isoleren is groot. 1,3 miljoen Nederlanders willen zelf aan de slag. Als gemeente kun je inwoners hierbij ondersteunen en ontzorgen met de doe-het-zelf-aanpak.

Afbeelding van erik-mclean-RfkaDKptt-A-unsplash

Doe-het-zelf-aanpak

Woningeigenaren krijgen een cadeaukaart voor de aanschaf van isolatiematerialen. Hiermee kunnen ze terecht bij lokale bouwmarkten en/of in een webshop. Met de hulp van adviezen, video’s en handleidingen kunnen ze vervolgens zelfverzekerd aan de slag.

Waarom kiezen gemeenten voor DHZ-isolatie?

De doe-het-zelf-aanpak voor woningisolatie helpt mensen met het betalen en uitvoeren van hun isolatieproject. Zo versnel je de verduurzaming van woningen in jouw gemeente.

Laagdrempelig en toegankelijk voor inwoners
Monitoring en rapportage over gebruik
Veilig budgetbeheer en efficiënte uitbetaling

Lokale aanpak

Alle bedrijven hebben de kans om mee te doen aan de doe-het-zelf-aanpak voor het Nationaal Isolatieprogramma. Naast landelijke partners zoals Gamma, Karwei en Praxis kunnen we ook lokale bouwmarkten aansluiten. Dit geeft je als gemeente de kracht om de lokale economie te stimuleren. Daar waar subsidiegelden worden uitgekeerd, kunnen ze ook worden besteed, bij lokale ondernemers.

Afbeelding van Worker,In,Protective,Goggles,And,Respirator,Insulating,Rock,Wool,Insulation

Uitvoering NIP in jouw gemeente

Wil je het isoleren van woningen in jouw gemeente ook versnellen? Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie over het Nationaal Isolatieprogramma en de doe-het-zelf-aanpak.