RRE

Met de Regeling Reductie Energiegebruik (RRE) helpen gemeenten huiseigenaren om energie te besparen. Het doel van de RRE is de CO2-uitstoot verlagen met kleine energiebesparende maatregelen in huis. Met subsidie van de overheid kunnen huiseigenaren bijvoorbeeld ledlampen aanschaffen of tochtstrips aanbrengen. De regeling is inmiddels gesloten.

energy-efficiency-gdca7c6aa4_1280

Efficiënte uitvoering RRE

Als gemeente vraag je bij de overheid de RRE aan en bepaal je zelf hoe je de regeling inricht en uitvoert. Een voorbeeld van een eenvoudige en efficiënte oplossing is een cadeaukaart voor energiebesparende maatregelen. Huiseigenaren ontvangen een Energie Kadokaart of duurzame cadeaukaart en worden bewust gemaakt van hun opties om energie te besparen. Uitvoering van de RRE met een cadeaukaart werkt bijvoorbeeld zo.

 

Stap 1: Verzending cadeaukaarten

Als gemeente bepaal je welke huishoudens recht hebben op subsidie via de RRE. Wij sturen alle in aanmerking komende huiseigenaren een cadeaukaart met een unieke code.

 

Stap 2: Activatie en ondersteuning

Inwoners activeren hun cadeaukaart telefonisch, op de website of via e-mail. We hebben een eigen servicedesk om alle vragen van pasontvangers te beantwoorden en eventuele problemen snel op te lossen.

 

Stap 3: Besteding en energiebesparing

Het bedrag op de cadeaukaart kan alleen worden besteed aan specifieke energiebesparende producten bij aangesloten bedrijven. We werken met een Open House Inkoop Systeem waarin we zowel landelijke ketens als lokale winkels en webshops kunnen aansluiten.

Waarom kiezen gemeenten voor deze aanpak van de RRE?

Veilige oplossing zonder fraude
Optimaal bereik van de doelgroep
Eigen servicedesk voor alle vragen
Bewezen methode in al meer dan 90 gemeenten
Relatief lage tijdsinvestering voor gemeente
Afbeelding van Ontwerp-zonder-titel-5

RRE uitvoeren in jouw gemeente

Ben je voor jouw gemeente nog op zoek naar een efficiënte uitvoering van de RRE? Met een Energie Kadokaart of duurzame cadeaukaart komt subsidie snel bij de juiste inwoners terecht. Zij kunnen hier makkelijk zelf gebruik van maken en energie besparen.