Wethouder feliciteert 100e ondernemer Amstelveens Cadeau

Wethouder Economische Zaken Adam Elzakalai was woensdag 17 mei op bezoek bij het Amstelveense TOF Bloemen voor een feestelijk momentje. Henk Anrochte, eigenaar van de lokale bloemenwinkel, heeft zich als 100e ondernemer aangesloten bij het Amstelveens Cadeau. Een mooie mijlpaal voor de cadeaukaart van Amstelveen, “het leukste en meest lokale cadeau om te geven”, aldus de wethouder.

amstelveenscadeau100

Lokale cadeaukaart Amstelveen

Het Amstelveens Cadeau is de lokale cadeaukaart die sinds november 2022 verkrijgbaar is in Amstelveen om de lokale economie en leefbaarheid te stimuleren. Dit initiatief van de Vereniging Amstelveense Detaillisten (VAD) is mede mogelijk gemaakt door de gemeente Amstelveen dankzij een subsidie uit het Stimuleringsfonds Lokale Economie. De cadeaukaart vergroot de zichtbaarheid van lokale ondernemers, zodat consumenten meer lokaal gaan kopen en hun favoriete ondernemers een steuntje in de rug geven.

De kersverse deelnemer Henk Anrochte van TOF Bloemen is precies zo’n lokale smaakmaker. Het familiebedrijf bestaat al 60 jaar en Henk is de derde generatie die het bedrijf runt. Hij is nu al ontzettend enthousiast: het enorme Amstelveens Cadeau krijgt een prominent plekje in de winkel, zodat alle klanten weten dat ze hun cadeaukaart hier kunnen inwisselen voor een mooi boeket, zijden bloemen of iets anders uit het brede assortiment.

 

Het subsidiegeld vanuit het Stimuleringsfonds komt goed terecht in de gemeente. “Lokale ondernemers zijn namelijk een belangrijke schakel in de lokale economie”, vertelt Elzakalai. “Zij zijn sociaal betrokken. Zij zullen je met raad en daad helpen en adviseren. Zij zorgen voor de eerste baantjes en sponsoren lokale (sport)verenigingen en evenementen.” Zo blijft lokaal geld lokaal rondgaan en profiteert iedereen ervan.

Snelle groei Amstelveens Cadeau

Het Amstelveens Cadeau is warm ontvangen door inwoners en ondernemers uit de gemeente Amstelveen. Bij de lancering bestond het aanbod uit zo’n 50 lokale winkeliers en andere ondernemers. Inmiddels staat de teller op ruim 100 aangesloten ondernemers. Voor de consument is er dus ontzettend veel te kiezen dankzij een divers aanbod van winkels, horeca, wellness, sport- en culturele instellingen. En de deelnemende ondernemers profiteren van de extra omzet uit de lokale cadeaukaart, de grotere zichtbaarheid dankzij marketingactiviteiten vanuit het Amstelveens Cadeau en loyalere klanten. Een win-winsituatie.

 

Zo is het Amstelveens Cadeau in een paar maanden tijd een gezamenlijk succes geworden. We zetten een paar cijfers op een rijtje:

 

  • ruim € 100.000 in omloop
  • waarvan € 50.000 verzilverd
  • 3018 transacties gedaan

 

“Als belangenbehartiger van de Amstelveense detailhandel en in het bijzonder onze leden, zijn we zeer trots op dit initiatief”, vertelt Atilla Meulenbelt, ondernemer en voorzitter van het VAD. “Deze lokale cadeaukaart helpt zowel Amstelveense ondernemers als organisaties met een maatschappelijk belang. We bieden de inwoners van Amstelveen en omgeving de mogelijkheid om heel eenvoudig, maar vooral ook op een leuke manier, lokaal te besteden.”

Lokale cadeaukaart in jouw gemeente

Wil jij als ondernemersvereniging of gemeente ook de lokale economie stimuleren? Groupcard verzorgt al voor 25 gemeenten een lokale cadeaukaart. Met een bewezen systeem en een veelzijdig team kunnen we alles voor je regelen: van techniek tot marketing en communicatie. Lees meer over de lokale cadeaukaart of neem contact met ons op. We vertellen je graag meer over alle mogelijkheden en voordelen voor inwoners, lokale ondernemers, verenigingen, organisaties en de gemeente.