Gorinchem Citymarketing kiest voor CityID-platform van Groupcard

Waardevolle inzichten verkrijgen in de werking, resultaten en het succes van een lokale cadeaukaart? Met CityID, het administratieve transactie platform van Groupcard, verlopen de administratieve processen rondom de Gorcumse Bliekenbon binnenkort volledig geautomatiseerd. Daarbij krijgen citymarketeers en centrummanagers met het platform meer flexibiliteit en bovenal een krachtig marketinginstrument tot hun beschikking.

vernieuwde-cadeaukaart-gorinchem-2048x1358

Nieuwe Bliekenbon, multifunctionele cadeaukaart

Gorinchem Citymarketing kwam voor het eerst met Groupcard in aanraking via de Lokaal Support-campagne in de zomer van 2021. In een webinar vertelde John Keunen over de visie van Groupcard, de mogelijkheden met een pas van Groupcard en vooral wat we samen met citymarketeers kunnen betekenen voor de lokale economie. Er werden vernieuwende ideeën gedeeld over hoe je gemeenten, steden en dorpen op een eenvoudige wijze aantrekkelijker en leefbaarder kan maken door mensen en instanties met elkaar te verbinden.

gemeente-gorinchem

Gorinchem maakte met ‘de Gorcumse Bliekenbon’ al gebruik van een fysieke kadobon. Daar kwamen in het gebruik nogal wat administratieve handelingen bij kijken wat de acceptatie en het succes niet ten goede kwam. Men ging dus op zoek naar alternatieven. Zo kwam Nita van Wijngaarden, binnenstadsmanager en evenementencoördinator bij Stichting Gorinchem Citymarketing, via een artikel in het FD terecht bij Cadeaukaart Barneveld.

 

Gemeente Barneveld vertelde op inspirerende wijze over het succes van deze kaart en wat het de gemeente gebracht heeft. Daarop is het gehele bestuur van Mooi Gorinchem met John Keunen het gesprek aangegaan en op zoek gegaan naar een passende oplossing voor Gorinchem. Die oplossing werd gevonden in de vernieuwde lokale cadeaukaart, de ‘nieuwe Bliekenbon’, gebaseerd op het administratie- en activatieplatform van Groupcard: CityID.

 

Met CityID in de achtergrond biedt de lokale cadeaukaart meerdere functies op één kaart. Je kunt beginnen met een cadeaukaart of kadobon en gaandeweg nieuwe mogelijkheden toevoegen. Hierdoor zal de Bliekenbon in de toekomst verder uitgroeien en tevens gaan dienen als bijvoorbeeld spaarkaart, betaalpas, toegangsbewijs of zelfs citypas voor toeristen.

Waarom kiest ook Mooi Gorinchem voor Groupcard?

Achter ‘de Gorcumse Bliekenbon’ waar Gorinchem al gebruik van maakte, zat geen intelligentie. Het was een oude stijl fysieke kadobon die jaren voldeed, maar die in praktijk veel tijd kostte aan verwerking en afhandeling. Daarbij was de bon zeer fraudegevoelig, was er geen inzicht in wie een bon heeft en had deze een hoge expiratiefactor. Groupcard biedt hier echter een op de toekomst voorbereide oplossing die het leven van de winkelier en consument een stuk aangenamer maakt.

 

Door het gebruik van het administratieve transactieplatform CityID en extra ondersteuning middels een servicedesk worden ondernemers en consumenten ontzorgd van administratieve rompslomp. Dit vertaalt zich direct in een breder draagvlak en daarmee groter succes voor een lokale cadeaukaart.

 

Verder zijn alle kaarten gepersonaliseerd en staan de waarde en overige gegevens centraal geregistreerd wat misbruik voorkomt. Middels de MijnPas-omgeving en notificaties via e-mail kunnen kaarthouders op prettige wijze geprikkeld worden tot gebruik van de kaart. Daar komt bij dat alle transacties via één platform verlopen en dat biedt met de juiste rapportages een beter marktinzicht. Daardoor zijn er meer mogelijkheden voor vernieuwende marketing- en communicatieactiviteiten.

Een pas is slechts een middel

Hoewel een pas meehelpt aan de zichtbaarheid en branding van de stad, is het uiteindelijke doel natuurlijk de stad levendiger, aantrekkelijker en leefbaarder te maken. Want wat gebeurt er met de inzet van zo’n lokale pas?

 

  • Lokale ondernemers en winkeliers worden zichtbaarder voor inwoners.
  • Lokaal besteden wordt leuker en interessanter.
  • Het geld blijft binnen de gemeente en zal daar rondgaan.
  • Er ontstaat lokale verbondenheid en loyaliteit.

 

Een multifunctionele pas tezamen met het CityID-platform van Groupcard vormt de verbindende factor voor ondernemers, verenigingen, winkeliers, de gemeente, consumenten én maatschappelijke goede doelen.

 

Wil jij ook jouw gemeente nog mooier en aantrekkelijker maken en ben je benieuwd geworden naar de mogelijkheden van CityID en onze lokale cadeaukaart? Neem direct contact met ons op of maak een connectie met John Keunen!