Lokaal voor elkaar met De GooischePas

De GooischePas is er niet alleen voor consumenten en ondernemers in het Gooi, maar ook voor goede doelen.

210612 Uitreiking Voedselbank donatie

Van links naar rechts: Bianca Schutte, Deborah den Dulk en Hans Hensen. Bron: Gooi en Eembode). (Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché).

 

De GooischePas is mooi en simpel tegelijkertijd. Je support de lokale ondernemers en spaart automatisch voor het lokale goede doel. De GooischePas is meer dan een lokale cadeaukaart. De GooischePas is een initiatief dat lokaal besteden op langere termijn stimuleert en dat lokale maatschappelijke partijen met elkaar verbindt.

 

Sinds de introductie van De GooischePas in april 2020 hebben lokale winkeliers en (horeca)zaken roerige tijden gekend. Toch heel fijn dat met het lokale initiatief ruim 28.000 euro waarde via De GooischePas bij lokale ondernemers al is besteed of de komende periode nog lokaal gaat worden uitgegeven. Als dank voor de lokale support sparen lokale ondernemers automatisch 2% via De GooischePas voor lokale goede doelen. Het lokale goede doel wordt bepaald door de Stichting De GooischePas. Dit lokale spaartegoed komt via De GooischePas weer terug bij de lokale ondernemers. Zo blijft lokaal geld ook lokaal rond gaan en zo hoort ‘t in ‘t Gooi.

Met trots is dan ook het eerste lokale spaargeld voor het goede doel overhandigd aan de Voedselbank Gooi & Omstreken. Namens De GooischePas hebben voorzitter van de Stichting Hans Hensen en Deborah den Dulk een symbolische cheque van € 516 aan Bianca Schutte overhandigd. Bianca is bestuurslid van de Voedselbank Gooi & Omstreken. Het financiële steuntje van De GooischePas wordt heel dankbaar ontvangen. “Steun kan de Voedselbank altijd gebruiken”, geeft Bianca aan. “Helemaal leuk om met De GooischePas van de Voedselbank weer lokaal te kunnen besteden.” Er worden bij de voedselbank Gooi & Omstreken 1.043 huishoudens ondersteund, waarvan er 181 zich in Hilversum bevinden. Toen afgelopen 2020 tijdens het begin van de coronaperiode steeds meer mensen gingen hamsteren en het aantal cliënten aanzienlijk steeg, werd het voor de Voedselbank Gooi & Omstreken steeds lastiger om alle cliënten te ondersteunen. Bianca benadrukt dat het geld op De GooischePas sowieso ten goede van de cliënten gaat worden gebruikt.