100e ondernemer aangesloten bij Westeinderpas

Donderdag 30 november bracht Sven Spaargaren, wethouder Financiën van de gemeente Aalsmeer, een bezoek aan restaurant On the Rock om de onderneming te feliciteren. Het restaurant heeft zich als 100e deelnemer aangesloten bij de Westeinderpas, de lokale cadeaukaart van Aalsmeer en Kudelstaart.

westeinderpas 100

Merel Meijer van On the Rock mocht een bosje bloemen in ontvangst nemen tijdens dit feestelijke moment. Het restaurant is geliefd onder bezoekers uit de regio en daarbuiten, en daarmee echt een aanwinst voor de lokale cadeaukaart van Aalsmeer en Kudelstaart.

Steun vanuit gemeente

De gemeente Aalsmeer steunt de Westeinderpas met een subsidie uit het Stimuleringsfonds Lokale Economie, een fonds dat als doel heeft de Aalsmeerse economie een boost te geven. In Aalsmeer wordt jaarlijks ruim zes miljoen euro besteed aan landelijke cadeaukaarten. Dat geld verdwijnt uit de regio. Sinds afgelopen juli is er met de Westeinderpas een goed alternatief om een deel van dat geld terug te halen naar de lokale economie.

 

Direct bij de introductie afgelopen zomer was er al een groot aantal bedrijven in Aalsmeer en Kudelstaart waar je kunt betalen met de Westeinderpas, van drogisterij tot visboer en van restaurant tot zwembad. Dagelijks sluiten zich meer bedrijven aan en nu dus al meer dan 100. De groei van de Westeinderpas betekent niet alleen meer keuze voor consumenten, maar ook een versterking van de lokale economie en het gemeenschapsgevoel.

Voordelen van lokale cadeaukaart

Dankzij de Westeinderpas kunnen inwoners van de gemeente Aalsmeer op een makkelijke manier de lokale ondernemers steunen. De lokale cadeaukaart zet deze ondernemingen in de spotlight en vergroot het bewustzijn over het belang van lokale ondernemers voor de leefbaarheid in de gemeenschap. Hierdoor blijft er meer geld in de regio en ontstaat er een verbonden, loyale lokale gemeenschap.