De ZaansePas, een stadspas om Zaanstad op de kaart te zetten

Met zes pittoreske dorpen en één bruisende stad is Zaanstad echt een veelzijdige gemeente. Populaire steden als Amsterdam, Alkmaar en Haarlem liggen om de hoek, maar Zaanstad heeft zelf meer dan genoeg te bieden op het gebied van sport, cultuur, horeca en winkels. Hoe zorg je er als gemeente voor dat mensen meer gebruikmaken van al dat moois in de regio?

zaanstad pas in hand 2 landscape

Stadspas Zaanstad stimuleert inwoners en toeristen om de regio te ontdekken

De gemeente Zaanstad bestaat uit de zes dorpen Assendelft, Koog aan de Zaan, Krommenie, Westzaan, Wormerveer en Zaandijk en de stad Zaandam. Zeven kernen met elk een eigen karakter en een rijk erfgoed. Van de oliemolens in Wormerveer en de 10 kilometer lange monumentenroute in Krommenie tot de welbekende Zaanse Schans en het eigenzinnige stadscentrum van Zaandam. Deze van oudsher industriële gemeente heeft zich ontwikkeld tot een unieke trekpleister met een breed en aantrekkelijk aanbod voor zowel inwoners als bezoekers.

 

De ZaansePas gaat Zaanstad nog meer op de kaart zetten en bijdragen aan het positieve beeld van de gemeente. Pashouders krijgen korting bij winkels, horeca, musea, theater, sport en uitjes in Zaanstad. Met een sterk aanbod aan acties laten we zien wat Zaanstad allemaal te bieden heeft en stimuleren we tegelijkertijd het gebruik van deze lokale voorzieningen. Alle inwoners van Zaanstad kunnen de ZaansePas aanschaffen om te profiteren van de kortingen. En met een goede prijs-waardeverhouding voor zoveel Zaanse activiteiten is de stadspas ook interessant voor toeristen uit binnen- en buitenland.

ZaansePas maakt meedoen mogelijk voor iedereen

Zaanstad is zeer divers en de gemeente heeft de belangrijke taak om ervoor te zorgen dat al haar inwoners kunnen deelnemen aan de Zaanse samenleving. Dat betekent ten eerste dat de stadspas Zaanstad eenvoudig in gebruik moet zijn voor alle inwoners van de meer dan 180 verschillende nationaliteiten, ongeacht hun taal- en digivaardigheidsniveau.

zaanstad pas in hand 3 landscape

Groupcard is een deskundige partner die al tientallen gemeenten helpt om de participatie in de samenleving te vergroten. Op basis van onze dienstverlening aan 570.000 pashouders hebben we een gebruiksvriendelijk passysteem ontwikkeld dat we voortdurend optimaliseren. Met heldere informatie en deskundige ondersteuning zorgen we dat alle doelgroepen de stadspas makkelijk kunnen gebruiken.

 

Ten tweede is het belangrijk dat ook Zaanse huishoudens met een lager inkomen profiteren van de kortingspas. Sport en cultuur moeten voor iedereen toegankelijk zijn, maar in de doelgroep met een inkomen tot 120% van het sociaal minimum, blijft er meestal te weinig geld over voor deze activiteiten.

De gemeente Zaanstad stelt de kortingspas daarom gratis beschikbaar aan minima. Door dezelfde pas daarnaast te koop aan te bieden aan andere inwoners en toeristen, is de ZaansePas echt een inclusieve pas.

Groupcard ontzorgt gemeente met multifunctionele stadspas Zaanstad

Groupcard verzorgt al voor tientallen gemeenten succesvolle oplossingen voor stadspassen, lokale cadeaukaarten en meer. We ontzorgen de gemeente volledig door een veilig en gebruiksvriendelijk passysteem in te richten. We zetten ons netwerk en onze ervaring in om een rijk actieaanbod samen te stellen en dit voortdurend te laten groeien. Door daarnaast de klantenondersteuning en financiële afhandeling te verzorgen, besparen we de gemeente veel tijd en administratieve werkzaamheden.

 

De ZaansePas is bovendien veel meer dan alleen een kortingspas. Dankzij het flexibele passysteem van Groupcard kan de pas worden uitgebreid met diverse functionaliteiten, bijvoorbeeld voor de uitvoering van gemeentelijke regelingen. Zo zet Zaanstad de regeling Meedoen Zaanstad op de pas voor in aanmerking komende inwoners. Hiermee nemen kinderen van 4 tot 18 jaar gratis deel aan culturele en sportieve activiteiten. Door de ZaansePas hiervoor in te zetten, kunnen inwoners makkelijker gebruikmaken van de regeling en hoeft Zaanstad er geen apart loket voor in te richten.

zaanstad pas in hand 1 landscape

Samen maken we van de ZaansePas een succes

Groupcard werkt vanuit een visie waarbij het verbinden van verschillende lokale partijen centraal staat. We zorgen dat lokale ondernemers en verenigingen zich blijvend betrokken voelen door regelmatig te communiceren over de doelen en successen van de stadspas, en door ruimte te geven voor eigen bijdragen. In onze ervaring willen mensen namelijk graag deelnemen aan initiatieven die de lokale wereld verbeteren. Zo ontstaan er aantrekkelijke acties voor pashouders die op hun beurt weer meer gebruikmaken van de diensten van lokale aanbieders. Een win-winsituatie.

 

De komende periode gaan we met lokale sport- en cultuurorganisaties en ondernemers aan de slag om een lokaal aanbod voor de ZaansePas samen te stellen waarop Zaanstad trots kan zijn.

 

Ben je voor jouw gemeente ook geïnteresseerd in een multifunctionele pas die de inclusiviteit en lokale verbinding vergroot? Neem gerust eens contact met ons op. We vertellen je graag meer over ons gebruiksvriendelijke en flexibele passysteem.