De lokale impact van de mantelzorgwaardering 2023 in Deventer

Mantelzorg is van onschatbare waarde. Mantelzorgers maken een groot verschil in het leven van een naaste en hebben daarmee een belangrijke rol in de samenleving. Maar mantelzorg is niet makkelijk. De behoefte aan zorg komt vaak plotseling en vraagt veel van mantelzorgers: onbetaald, intensief en langdurig. Hoe mooi is het dat je als gemeente mantelzorgers een hart onder de riem kunt steken met een mantelzorgcompliment of – waardering?

IJsselaanzicht Deventer skyline

Mantelzorgwaardering 2023 Deventer: lokaal voor elkaar

De gemeente Deventer waardeert mantelzorgers met Dé Deventer Doet Pas: een cadeaukaart die te gebruiken is bij lokale ondernemers. Jaarlijks zet de gemeente € 50 op de pas als complimentje. Afgelopen maand heeft Deventer de mantelzorgwaardering 2023 gestort en het bedrag is dit jaar verhoogd naar € 75. Een mooi bedankje waarmee de mantelzorgers iets leuks kunnen doen of een cadeautje voor zichzelf kunnen kopen bij de ruim 80 aangesloten ondernemers.

 

Door de mantelzorgwaardering via een lokale cadeaukaart te regelen, zorg je er als gemeente voor dat lokaal geld ook weer lokaal terechtkomt. Met meer dan 3200 mantelzorgers in Deventer is er nu ruim € 240.000 extra in omloop op Dé Deventer Doet Pas. En met die extra omzet zijn de lokale ondernemers in staat om mantelzorgers nog een extraatje te geven in de vorm van spaarvoordeel. Met elke aankoop via de pas sparen mantelzorgers voor extra tegoed. Bovendien kunnen ze hun pas zelf opwaarderen om zo het hele jaar te profiteren van de voordelen.

Dé multifunctionele Deventer Doet Pas

Dé Deventer Doet Pas is veel meer dan een mantelzorgpas. Dezelfde pas wordt ook gebruikt om vrijwilligers in Deventer te verwennen met een tegoed voor een lokaal cadeautje naar keuze en spaarvoordeel bij verschillende ondernemers. Bovendien is Dé Deventer Doet Pas een lokale cadeaukaart voor iedereen, die je cadeau kunt geven of krijgen en waarmee je automatisch spaart voor een lokaal goed doel. Zo ontstaat er meer verbinding in de samenleving en doet Dé Deventer Doet Pas echt iedereen in Deventer goed.

Flexibele oplossing voor mantelzorgwaardering 2023

Is jouw gemeente nog op zoek naar een oplossing voor de mantelzorgwaardering 2023? Regel het efficiënt en eenvoudig met een mantelzorgpas of multifunctionele pas voor meerdere doelgroepen. We vertellen je graag meer over onze oplossingen en de manieren waarop we zorgen voor meer lokale verbinding. Lees hoe we andere gemeenten hebben geholpen met mantelzorgwaardering of neem contact met ons op.