Lokaal

duurzamer met RREW

RREW regeling

Met de Regeling Reductie Energiegebruik Woningen (voorheen RRE) biedt de overheid subsidie voor gemeenten om huurders en huiseigenaren energie te laten besparen in hun woning. De overheid stelt voor de RREW in 2021 €100 miljoen beschikbaar. De regeling is gewild. Meer dan 300 gemeenten hebben hun aanvraag voor 2021 ingediend.

De duurzame lokale cadeaukaart: veilig en simpel

Een gemeente kan er met de RREW voor kiezen een lokale cadeaukaart uit te geven. De lokale cadeaukaart is erop gericht burgers te stimuleren tot het uitvoeren van energiebesparende maatregelen in huis. Met deze cadeaukaart kunnen inwoners net als met een voucher bij de aangesloten lokale ondernemers energiebesparende producten aanschaffen.

Hoe werkt het?


Volledig ontlasten van de gemeente

John Keunen - GroupCard

“Vanaf dat het RREW traject begint zal Groupcard de gemeente zoveel mogelijk ontlasten van alles dat bij zo’n project komt kijken. Vaak worden subsidies in andere vormen naar de consument gebracht, waardoor er administratief veel afgehandeld dient te worden. Denk aan het zelf voorschieten, declareren en terugstorten. Zo nemen wij de communicatie, techniek, klantenservice en de financiële afwikkeling op ons. Doordat wij het totale plaatje aanbieden, helpen wij de gemeente (en de inwoners) in tijden dat er al zoveel andere zaken geregeld moeten worden.”

John Keunen directeur Groupcard

Gratis kennissessie of webinar

Met de lokale duurzame cadeaukaart biedt Groupcard een uniek concept van lokale verbinding. Samen in de eigen regio of woonplaats maatschappelijk ondernemen én lokaal (groene) doelen realiseren met meer dan RREW alleen.

Meer weten? Geef je op voor een gratis webinar of kennissessie.

RREW en meer mogelijkheden met de lokale cadeaukaart

Denk je, ik moet hier even over nadenken en overleggen met mijn collega’s. Vraag daarvoor de factsheet voor gemeenten aan. Het biedt een kort overzicht van de mogelijkheden.


Voorbeeld cases

Cadeaukaart duurzaam Woerden

Duurzaam Woerden een mooi voorbeeld van een geslaagde RRE campagne

Duurzaam Woerden, Wijkplatform Molenvliet, Bewonersvereniging Schilderskwartier Woerden, de Energiegroep Woerden en gemeente Woerden hebben in samenwerking met Groupcard een prachtig lokaal initiatief van de grond gekregen: de Duurzaam Woerden cadeaukaart. Alle huishoudens in de Gemeente Woerden hebben een cadeaukaart op de mat gekregen om te helpen bij het uitvoeren van energiebesparende maatregelen in huis (RRE). 

De Gemeente Woerden biedt op deze manier de subsidie voor energiebesparende maatregelen bij alle huishoudens persoonlijk aan.

Jouwhuisslimmer.nl cadeaukaart gemeente Utrecht

Jouw Huis Slimmer Utrecht
een geweldig idee voor de RREW

Energie én geld besparen met behulp van een cadeaukaart. Dat vindt de Gemeente Utrecht een mooi initiatief voor de RRE bij het verduurzamen van je huis. Ze bieden een tool waarbij je de gegevens van jouw huis invult en je daarna jouw bespaarkansen ontdekt. Als je deze tool gebruikt krijg je daarna de cadeaukaart opgestuurd.

De Jouw Huis Slimmer cadeaukaart (of kadobon) kun je gebruiken bij bouwmarkten in Utrecht en de Energiebespaarshop.nl om energiebesparende producten te kopen.

Aanvragen kennissessie

Wat fijn dat je je inschrijft voor een kennissessie. Ik zie je graag binnenkort.

Met dank en een vriendelijke groet,

John Keunen

John Keunen - Groupcard

Factsheet voor gemeenten

Een kort overzicht van mogelijkheden met de Lokale Cadeaukaart om uw regio te stimuleren en te activeren.

Makkelijk om te lezen en eenvoudig om te delen.