Succesvolle lokale

leefbaarheid verbeteraars

Deze gingen je voor

Met de lokale cadeaukaart van Groupcard worden prachtige successen beleefd voor zowel de gemeenten, ondernemers als consumenten. Op deze pagina kun je meer over de successen lezen voor onder andere de gemeente Amstelveen, Barneveld, Woerden, Noordwijk en Deventer.

Wethouder tipt Sinterklaas en Kerstman voor Amstelveens Cadeau

Adam Elzakalai, wethouder Economische Zaken van Amstelveen stimuleert de lokale economie in Amstelveen met de introductie van het Amstelveens Cadeau. Een cadeaukaart die lokaal kopen leuker maakt en meer geld in de regio houdt. In samenwerking met de Vereniging van Amstelveense Detaillisten (VAD) heeft Groupcard deze lokale cadeaukaart ontwikkeld als alternatief op de landelijke cadeaukaarten. In korte tijd zijn al meer dan 50 lokale ondernemers aangesloten bij het Amstelveens Cadeau. Zij kijken uit naar de extra omzet die deze lokale cadeaukaart hun gaat opleveren.

Amstelveens Cadeau

Gemeente Den Haag bestrijdt energiearmoede met koelkast actie

Steeds meer huishoudens hebben te maken met energiearmoede. Al helemaal met de oplopende gas- en stroomkosten is het belangrijk om je bewust te zijn van energieverbruik. De energiebesparende koelkast actie voor alle minima voor Den Haag is dan ook een mooi voorbeeld van hoe gemeenten, haar inwoners kan ondersteunen bij het verduurzamen van hun woning. Met deze actie kunnen inwoners uit Den Haag met een kleinere portemonnee wel 250 euro korting krijgen op een zuinige koel-vriescombinatie bij de lokale BCC. Hiermee wordt het aanschaffen van een zuinige koelkast bereikbaarder voor de minima en bespaart het ook nog eens op de hoge energiekosten.

Duurzame cadeaukaart Den Haag inleveren
Cadeaukaart Barneveld

Ondernemers super blij met cadeaukaart Barneveld

De Barneveldse pas is een unieke samenwerking tussen de gemeente, de winkeliersverenigingen, het welzijn van Barneveld en Groupcard. Binnen 3 weken waren er ruim 100 deelnemende lokale partners. Op basis van aankopen door consumenten, bedrijven, de gemeente en het welzijn van Barneveld is er in een jaar tijd voor bijna een half miljoen euro aan Barneveldse cadeaukaarten verkocht. Al vrij snel was er een groot aantal aan lokale deelnemende ondernemers die meer omzet wel zagen zitten. De cadeaukaart is al meerdere keren positief in het nieuws verschenen. Ondernemers en winkeliers zijn razend enthousiast over de cadeaukaart.

Cadeaukaart Duurzaam Woerden binnen 1 week uitverkocht!

Begonnen als lokale Cadeaubon Woerden pakte de Gemeente dit op en wordt het Groupcard Platform nu tevens ingezet voor RRE. Dit betekent complete ontzorging van de gemeente.

De volle 100% van alle huishoudens die in aanmerking kwamen voor RRE zijn bereikt (22.000). Binnen 9 dagen waren alle duurzame cadeaukaarten geclaimd (3.700). Binnen 2 maanden is 50% van het beschikbare budget gebruikt.

Succes cadeaukaart duurzaam Woerden
Foto: Rianne den Balvert
Online meeting rondom muziekonderwijs in Gelderland met Maxima

Zin in Zevenaar-cadeaukaart inspiratiebron voor rest van Nederland

Het meest opvallende is dat hier de cultuursector geïnvesteerd heeft in een instrument voor de lokale ondernemers; een lokale cadeaukaart. Vanuit de Muziekmatch heeft “Meer Muziek in de Klas De Liemers” samen met Groupcard en Ondernemend Zevenaar de Cadeaukaart ” Zin in Zevenaar” uitgerold. Ook hier zo’n 40 deelnemende bedrijven en de Gemeente heeft voor verschillende doelgroepen de cadeaukaart gekocht. Daardoor is er in een paar maanden tijd € 100.000 omzet behouden voor de lokale ondernemers en tegelijkertijd € 2.000,= gesponsord aan “Meer Muziek in de Klas De Liemers”.

Noordwijk waardeert haar Mantelzorgers

De Gemeente Noordwijk maakt al 6 jaar gebruik van de diensten van Groupcard. Het Groupcard Platform wordt ook gebruikt door de gemeente voor mantelzorgwaardering en zorgpauze voor mantelzorgers. Op jaarbasis gaat er daardoor nu zo’n € 400.000,- extra omzet naar de lokale ondernemers. Nog dit jaar komt er een algemene Noordwijkpas die kan worden ingezet voor mantelzorg, minima, vrijwilligers en iedereen die in Noordwijk wil besteden.

Driehoeksbord Mantelzorgpas Noordwijk
Dé Deventer doet pas illustratie

Dé Deventer Doet Pas, dé lokale pas die er toe doet

Betalen, sparen en waardering mantelzorg tegelijk, dat doet dé Deventer Doet Pas. De waardering als mantelzorger stond altijd al op de Mantelzorgpas. Dé Deventer Doet Pas heeft deze pas vervangen. Het goede en interessante van dé Deventer Doet Pas is dat deze Pas nu voor alle inwoners van Deventer geschikt is.