Blog

Kerstgeschenk cadeaukaart Barneveld groot succes

Een jaar geleden werd, op initiatief van de Barneveldse Middenstands Vereniging (BMV), Ondernemers Vereniging Voorthuizen (OVV) en de gemeente Barneveld, de Cadeaukaart Barneveld geïntroduceerd. Met grote blijdschap kunnen zij zeggen dat dit een groot succes is. In een jaar tijd zijn er bijna 9.000 Barneveldse cadeaukaarten verkocht. Dit leverde een waarde van ruim 400.000 euro op. Hiervan is al ruim 140.000 euro weer uitgegeven bij de lokale deelnemende ondernemers. Op dit moment zijn er 120 winkels, horecagelegenheden en andere bedrijven aangesloten als inleverpunt. Er is dus een ruime keus waar je de cadeaukaart kunt besteden. Leuk om te vermelden is dat de gemiddelde transactiewaarde van de cadeaukaart op dit moment net iets boven de 25 euro staat. Een prachtige tussenstand!

De cadeaukaart als kerstgeschenk

Dat de cadeaukaart Barneveld een grote rol speelt tijdens de feestdagen blijkt uit het feit dat de verkoop hiervan sinds oktober flink is gestegen. Maar ook zijn er sindsdien meer kaarten ingeleverd. De inwoners hebben de kaart omarmt en steunen hiermee hun lokale ondernemers. Ook, of wellicht juist, tijdens de feestdagen. 

Uitbreiden naar omliggende dorpen

Vorig jaar december, zo vlak voor de lockdownperiode, werd de lokale cadeaukaart gelanceerd. Een mooi steuntje in de rug voor de winkeliers en horeca. De gedachte achter de cadeaukaart is dat deze als gift verstrekt wordt en alleen op lokaal niveau besteed kan worden. In tegenstelling tot de grote nationale cadeaukaarten blijft het geld nu in het gebied. Hier kan de lokale ondernemer zijn voordeel mee doen. 

Op dit moment speelt de cadeaukaart Barneveld voornamelijk een rol in Barneveld en Voorthuizen. Maar het plan is om dit gebied uit te breiden naar de omliggende dorpen. Hiervoor zijn er al gesprekken met de Ondernemers Vereniging Kootwijkerbroek (OVK) en de Garderense Ondernemers Vereniging (GOV). 

Belevingskaart

In navolging van het succes van de cadeaukaart Barneveld wordt er al enige tijd gewerkt aan een tweede kaart. Dit wordt een belevingskaart en is helemaal gericht op de toeristische sector. Hierover is inmiddels overleg met het Toeristisch Informatiepunt. 

Mooie ontwikkelingen voor Barneveld en omgeving en zijn ondernemers. Op dit moment is de lokale cadeaukaart bij 14 verkooppunten in Barneveld, Voorthuizen en Kootwijkerbroek verkrijgbaar en te besteden bij inmiddels 89 winkels, 16 horecabedrijven en 15 overige bedrijven, waaronder attracties. Tevens shoppen mensen sinds de coronacrisis steeds meer online. Dit is voor de gemeente Barneveld en andere gemeenten een mooie kans om een online warenhuis op te zetten.

Bron: Barneveldse krant