Lokaal

waarderen en ondersteunen

Minima - minimaregeling

Minimapas – de kortingspas voor mensen met een laag inkomen.

Gemeenten bieden diverse regelingen en vergoedingen voor mensen met een laag inkomen. Inwoners die er recht op hebben worden financieel ondersteund met vergoedingen of kortingen voor culturele- en sociale activiteiten. Denk hierbij aan een minimapas, citypas of stadspas. Een ander voorbeeld is ondersteuning aan gezinnen met kinderen met een laag inkomen bij de aankoop van schoolspullen, sporten of een computer.

Met de Minimapas biedt Groupcard gemeenten een gemakkelijke formule voor zowel inwoners als ook de gemeente zelf. Want er kunnen verschillende vergoedingsregelingen op één kaart! Bovendien kan dezelfde pas ingezet worden als cadeaukaart, tegoedbon of voucher.

Hoe het werkt

De voordelen

Gratis kennissessie of intake

Met de lokaal te verzilveren cadeaukaart of kortingspas biedt Groupcard een uniek concept van verbinding om samen in de eigen regio of woonplaats maatschappelijk te ondernemen, te beleven en lokale doelen te ondersteunen.

Meer weten? Geef je op voor een gratis intake of kennissessie.

Voorbeeld

Cadeaukaart Gemeente Groningen

Stadjerspas Groningen

Nu is er de Cadeaukaart Gemeente Groningen. Voorheen was er De Stadjerspas voor inwoners van de gemeente Groningen met een minimum inkomen. Met de gratis Stadjerspas ontvingen minima extra’s en kregen zij korting op veel activiteiten en artikelen die lokaal kunnen worden gekocht, bijvoorbeeld op een lidmaatschap van een sport- of hobbyvereniging, museumbezoek, de bibliotheek en nog veel meer. Dit voordeel was dan ook voor hun kinderen tot 18 jaar die thuis wonen. 

Amstelveenpas illustratie

Amstelveenpas

De gemeente Amstelveen heeft besloten om de in de gemeente wonende minima extra te ondersteunen middels de Amstelveenpas. De Amstelveenpas is een kortingspas voor allerlei culturele en sociale activiteiten in Aalsmeer en Amstelveen. Hiermee kunnen de minima genieten van alle voordelen in en rond Amstelveen.

Aanvragen kennissessie

Wat fijn dat je je inschrijft voor een kennissessie. Ik zie je graag binnenkort.

Met dank en een vriendelijke groet,

John Keunen

John Keunen - Groupcard